"Дейли мейл" ще плати обезщетение на Мелания Тръмп за публикации за миналото й

"Дейли мейл" ще плати обезщетение на Мелания Тръмп за публикации за миналото й

Британският вестник "Дейли мейл" сключи споразумение да изплати на Мелания Тръмп неуточнена сума като обезщетение и да ѝ поднесе публично извинение заради статия за нейната предишна кариера, в която се твърди, че през 90-те години настоящата първа дама на САЩ е предлагала "услуги, излизащи извън работата просто като модел", предаде Ройтерс.

46-годишната Мелания Тръмп беше завела съдебен иск за 150 милиона долара срещу издателя на "Дейли мейл" във Великобритания и още един в Ню Йорк срещу вестника, твърдейки, че статията ѝ е струвала милиони долари под формата на потенциални бизнес взаимоотношения.

Според информирани източници споразумението е за 2.9 милиона долара.


"Дейли мейл", който твърди, че неговият сайт е най-посещаваният в света на англоезичен вестник, се извини за статията и излезе с опровержение на страницата си в интернет.

"В статията от 20 август 2016 г. за Мелания Тръмп се поставя под съмнение работата ѝ като професионален модел и са препечатани твърдения, че е предоставяла услуги, излизащи извън работата просто като модел", заяви издателят Асошиейтед нюзпейпърс.

"Приемаме, че тези твърдения за госпожа Тръмп са неверни и ги опровергаваме и оттегляме. Съгласихме се да ѝ изплатим обезщетение, както и разноските (по делото)", заяви вестникът.

Във Върховния съд в Лондон адвокатът на Тръмп заяви, че статията със заглавие "Пикантни снимки и тревожни въпроси за миналото на съпругата му, които могат да провалят Тръмп", е била публикувана на видно място, на две страници, и е била придружена от стара снимка на Мелания Тръмп, на която тя е гола и стои с гръб към стена, но погледът ѝ е обърнат към обектива на фотоапарата.

"Статията съдържа неверни и клеветнически твърдения за ищцата, които поставят под съмнение естеството на работата ѝ като професионален модел", каза адвокат Джон Кели.

"Да се допуска, че подобни твърдения дори си заслужават да бъдат разследвани, е изключително обидно и това сериозно разстрои ищцата", добави той.

Споделяне

Още от Свят