Дейли телеграф: Британия наводнена с български пистолети-ключодържатели

Британски младеж се е застрелял погрешка с миниатюрен пистолет, маскиран като ключодържател, съобщи в броя си от четвъртък вестник Дейли телеграф. Според изданието десетки такива оръжия, които са изключително неточни, са били внесени нелегално в страната от България през последната година и половина.

Инцидентът с 19-годишния Фабиан Флауърс, член на улична банда, станал в дискотека в Манчестър. Младежът искал да изпробва оръжието, когато то гръмнало, ранявайки го фатално в главата

 .

Дейли телеграф посочва, че такива миниатюрни пистолети са предпочитани от уличните банди във Великобритания. Престъпници модифицират оръжията, които после се продават за няколкостотин лири, така че с тях да може да се стреля с патрони 25-ти калибър. 

 

Предимството им е, че не приличат на огнестрелни оръжия и могат да заблудят членовете на противникови банди, че става дума само за моден аксесоар.

Досега полицията е заловила 16 такива пистолета, четиринайсет от които са били намерени у наркопласьорски банди в Манчестър.

Миналият ноември британските власти изразиха безпокойство от нарастващата им популярност и предупредиха, че който бъде заловен с такъв пистолет, може да получи до 5 години затвор, припомня изданието.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?