Действащ и бивш прокурор обвинени за подкуп и измама

Един действащ и един бивш прокурор съответно от Районната и Окръжната прокуратура в Стара Загора са обвинени за взимане на подкуп, измама и склоняване към лъжесвидетелстване. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в града в петък.

Срещу двамата са повдигнати обвинения в четвъртък след разследване на служителите на сектор полиция и националното следствие под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Бившият прокурор е 49-годишният С. М., който е работел в Окръжната прокуратура – Стара Загора. Действащият обвинител е Н. С. (38 г.) от Районната прокуратура – Стара Загора.

Обвинения са повдигнати и срещу Й. М. (48 г.) от от с. Копринка, община Казанлък, който е посредничил при предаването на подкупите.

В хода на разследването е установено, че от януари 2007 г. двамата прокурори са получавали подкупи, за да не наложат мярка за неотклонение "задържане под стража" и да осуетят наказателното преследване срещу лице, разследвано за трафик на хора и осъдено за подобно престъпление във Франция.

На тримата обвиняеми са наложени мерки за неотклонение "парична гаранция" по 5000 лв.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?