Действащ и бивш прокурор обвинени за подкуп и измама

Един действащ и един бивш прокурор съответно от Районната и Окръжната прокуратура в Стара Загора са обвинени за взимане на подкуп, измама и склоняване към лъжесвидетелстване. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в града в петък.

Срещу двамата са повдигнати обвинения в четвъртък след разследване на служителите на сектор полиция и националното следствие под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Бившият прокурор е 49-годишният С. М., който е работел в Окръжната прокуратура – Стара Загора. Действащият обвинител е Н. С. (38 г.) от Районната прокуратура – Стара Загора.

Обвинения са повдигнати и срещу Й. М. (48 г.) от от с. Копринка, община Казанлък, който е посредничил при предаването на подкупите.

В хода на разследването е установено, че от януари 2007 г. двамата прокурори са получавали подкупи, за да не наложат мярка за неотклонение "задържане под стража" и да осуетят наказателното преследване срещу лице, разследвано за трафик на хора и осъдено за подобно престъпление във Франция.

На тримата обвиняеми са наложени мерки за неотклонение "парична гаранция" по 5000 лв.

Споделяне
Още от България