Дейвид Камерън: Още се възстановявам от прегръдката с Бойко

Една от по-старите прегръдки между Борисов и Камерън

"Още се възстановявам от прегръдката ми с Бойко", обясни на шега британският премиер Дейвид Камерън пред телевизионната камера по време на срещата на високо равнище, която събра лидерите на страните членки на ЕС и шест бивши съветски републики в столицата на Латвия Рига. Видеото можете да гледате тук.

Явно поздравът с българския премиер е направил на Камерън особено силно физическо впечатление. Борисов има черен колан по карате, напомня каналът 5news, който пусна видеото в мрежата.

Форумът в Рига преминава с множество шеги и закачки между лидерите, някои, от които обаче доста пиперливи.

"Привет, диктаторе!". С тези думи председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер преди ден "поздрави" унгарския премиер-популист Виктор Орбан на срещата на ЕС в латвийската столица Рига. Нестандартното приветствие е било дочуто от репортери, отразяващи срещата, но нито един от тях не дочул какво е отговорил унгарският премиер, който продължил да се усмихва, също както и Юнкер.

Малко по-късно говорителят на унгарския лидер Берталан Хавази каза, че Орбан отвърнал на Юнкер: "Привет, велики херцоже!", припомняйки, че родината на Юнкер е Великото херцогство Люксембург. Говорителят на Орбан добави, че от години унгарският премиер се обръща по този начин към Юнкер.

Председателят на ЕК е бил в отлично настроение. Така например той е предложил да заеме вратовръзка на гръцкия премиер Алексис Ципрас, който по принцип не използва такава.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?