Декемврийските сметки за ток в Югоизточна България с 12% по-ниски

Декемврийските сметки за ток в Югоизточна България с 12% по-ниски

Сметките за ток през декември за клиентите на EВН в Югоизточна България са с около 12 процента по-ниски спрямо получените година по-рано фактури, съобщиха от дружеството в понеделник.

Според данните на доставчика средната фактура за консумирана електроенергия за декември 2015 г. е 53.99 лв. с ДДС, докато декември предходната година е била 61.30 лв. с ДДС. Това се дължи на два фактора. Единият е намалението на цените от август. Другият е спадът на потреблението, което миналия месец е било средно 295 киловатчаса, а през декември то е било 335 киловатчаса. Спрямо ноември обаче декемврийската консумация е била по-висока.

Фактурите, които в момента са на каса, не включват потреблението по коледните и новогодишните празници, което традиционно се заплаща с фактурите, излизащи в края на януари и началото на февруари, отбелязват от ЕВН.

Посочените стойности на потребление и фактури са средно изчислени, поради което не могат да се отнесат автоматично към всеки един конкретен клиент, чиято консумация на електроенергия е индивидуална и зависи както от степента му на енергийна ефективност, така и от профила на потребление, обръща внимание доставчикът на ток.

Споделяне

Още от Бизнес

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?