Делата срещу Сидеров и Беев остават за есента

Водените от Софийския градски съд дела срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и срещу депутата от ДПС Фидел Беев бяха оставени за есента, след като в сряда стана ясно, че Сидеров е нередовно призован, а по случая с бившия кмет на Велинград медицинската експертиза не е подписана от три вещи лица.

На делото срещу Сидеров и съпругата му Капка за лъжесвидетелстване и подбуждане към неверни показания по случая с инцидента на автомагистрала "Тракия" не бе даден ход. Причината е, че двамата се оказаха нередовно призовани. Те не били намерени от призовкарите, които многократно ги търсели на известните на съда адреси.

Въпреки че вътрешният министър Румен Петков и заместникът му Камен Пенков бяха редовно призовани, те не се явиха в съда.

Волен и Капка Сидерови вече ще бъдат търсени от съдебна полиция, която до 28 септември, за когато е насрочено следващото заседание по случая, трябва да получат призовките си.

По делото, което ще разглежда сблъсъка между Сидеров, негови съмишленици и пътуващи на аутобана дядо и внук, свидетели са настоящият евродепутат Димитър Стоянов, депутатът Павел Чернев, Павел Шопов, Антон Сираков, адвокат Ивайло Найденов.

Делото за побой срещу Фидел Беев пък бе отложено за 17 октомври заради нередовна съдебна експертиза.

Вместо три, само две вещи лица са се подписали под съдебно-медицинската експертиза, изготвена на един от пострадалите при побоя, случил се на 9 юни 2003 г., около 16 часа на изхода на Пазарджик, до с.Ивайло. Тогава, според

прокуратурата, на бензиностанция, собственост на Беев, самият той е пребил и заплашил с убийство Костадин Писков и Райчо Низамов. След побоя Писков е със спукано тъпанче, рана на главата, нанесени са му множество удари и пак според прокуратурата, Беев го е ритал и псувал.

Райчо Низамов се отървал само със заплахата.

Писков е предявил граждански иск срещу Беев за 15 000 лв., а Райчо Низамов - за 5000 лв.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?