Делото на депутата Беев срещу Mediapool бе отложено

На първото си заседание в петък Софийският районен съд отложи делото за клевета, заведено от депутата от ДПС Фидел Беев срещу журналиста от електронното издание Mediapool.bg Степан Хиндлиян.

Г- н Беев се е засегнал от публикация за текущите съдебни дела срещу него, в която се отбелязва съмнителният случай с отвличането на дъщеря му през октомври 2003 г. 

Става дума за събитията, които се разиграха между двата тура на местните избори през 2003 г., на фона на силно оспорвана и широко отразена в медиите кампания “за” и “против” кандидатурата на г-н Беев.

Случаят зае подобаващо място в медиите и бе широко коментиран, като се има предвид, че твърденията на Фидел Беев, по това време все още известен само като бизнесмен, бяха за извършване на тежко престъпление – отвличане и искане на огромен откуп. Всичко това продължи точно една седмица - от 28 октомври 2003 г., когато се твърди, че е отвлечена дъщеря му, до 3 ноември 2003 г. , когато е благополучно освободена.

През цялото това време казусът с отвличането на Десислава Беева, който Mediapool.bg си позволи да нарече “инсцениран”, бе определян именно по този начин от представители на МВР, политици и медии. Съмнения за инсценировка тогава изказа дори министърът на вътрешните работи Георги Петканов, а спецслужбите не криеха, че работят и по тази версия. След освобождаването на Десислава, тя и баща ѝ минаха през проверка на детектора на лъжата и издържаха изпита. Тогава министър Петканов обяви това за достатъчно доказателство, че отвличането не е камуфлаж, макар че детекторът никога не е достатъчен в едно разследване.

На съдебното заседание в петък адвокатите на Фидел Беев поискаха отлагане, за да има възможност страните да постигнат извънсъдебно споразумение.

Споделяне

Още от България