Делото "Октопод" излезе в болнични за неопределено време

Сн. БГНЕС

Травмата в коляното на обвиняемия Марчело Джотолов спря делото "Октопод" за неопределено време. Съдът даде срок до 19 март институт "Пирогов" да отговори кога той ще може да се яви в съдебната зала. В четвъртък съдебният състав на Софийския градски съд предупреди, че ще глоби изпълнителния директор на болницата, ако не даде отговор на този въпрос.

Ръководството на "Пирогов" изпрати в четвъртък документи до съда, които показват, че докато тече съдебното заседание, Джотолов е на операционната маса заради скъсан менискус на лявото коляно. В документацията обаче не се уточнява колко дълъг ще е следоперативният период и трябва ли Джотолов да ходи на рехабилитация.

Заради травмата на Джотолов съдът не успя да проведе разпита на извънредния прокурорски свидетел Пламен Устинов. Извън залата наблюдаващият прокурор и шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов намекна, че се съмнява в достоверността на представения от защитата на Джотолов документ и не изключи възможността инцидентът да се е случил умишлено.

Прокуратурата се закани да настоява за пълно изясняване на случая. В четвъртък защитата на Джотолов напълно отхвърли прокурорските съмнения.

Държавното обвинение очаква от бившия служител на НСО Пламен Устинов да потвърди пред съда версията си, която вече публично разказа пред някои медии. Според нея през 2008 година Алексей Петров му поръчал убийството на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, с когото тогава работеше отвлеченият по-късно Ангел Бончев.

Основен подсъдим по делото "Октопод" е бившият кадрови офицер от ДАНС, предопадаветл от УНСС и бизнесмен Алексей Петров. Заедно с него Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и Цеко Йорданов са подсъдими за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?