Делото по несъстоятелността на КТБ е възобновено, съдът заседава на 15 април

Делото по несъстоятелността на КТБ е възобновено, съдът заседава на 15 април

Софийският градски съд (СГС) възобнови делото по несъстоятелността на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха от съда в петък.

Ден по-рано Върховният административен съд (ВАС) окончателно сложи точка на спора по отнемането на лиценза на банката, оставяйки без разглеждане жалбите на основните акционери и на втора инстанция.

Съдия Иво Дачев, на който бе разпределен казуса в СГС, е насрочил заседание за 15 април, като от съда уточняват, че това е най-ранната дата, "на която заседанието може да се проведе, за да бъде спазен процесуалният срок за призоваване".

"В определението съдя Дачев е посочил, че поради изложените съображения и независимо, че никоя от страните не е поискала производството да бъде възобновено, съдът служебно следва да възобнови същото", добавят от пресслужбата на съда.

Съдът указва на БНБ в срок до съдебното заседание да предостави препис от влязло в сила решение на УС на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ. Указва на временните синдици в същия срок за предоставят и акт за встъпване в длъжност. При неизпълнение на срока, същите ще бъдат заменени.

Съдия Дачев е дал на страните възможност до 15 април да заявят дали се отказват от това делото да бъде гледано при закрити врата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?