Делото срещу Амигоса пак е отложено

За четвърти път в последната година делото срещу Петър Петров-Амигоса и братята Дойчин и Димитър Мирянови бе отложено и не може да приключи. Причина за поредното отлагане е неявяването на единия от съдебните заседатели днес.

В съда е получено писмо от директора на Националния институт за помирение и арбитраж, в което се сочи, че имало уважителна причина съдебният заседател да не присъства на днешното заседание.

Тримата са подсъдими за пране на пари. Според прокуратурата те са създали организирана престъпна група, чиято схема е действала през 1997 година. По схемата фирмата "Амигос 3" е "изпрала" 99 милиона лева от контрабанда на цигари през България за Македония. По това дело подсъдим бе и покойния Иван Тодоров – Доктора. Към наказателна отговорност е привлечена и Цвета Манавска, която е в неизвестност и делото срещу нея се води задочно.

Предишните заседания по делото през януари, март и май също бяха отлагани по различни причини. От края на миналата година се очаква да започнат пледоариите по делото.

За понеделник, когато е насрочена следващата дата по процеса, се очаква да бъде разпитан свидетелят Добра Колева, чието неявяване също бе причина за едно от отлаганията на делото.

Споделяне

Още от България