Делото срещу Софиянски за бизнесцентър "Гурко"1 пак бе отложено

Състав на Софийския градски съд (СГС) отложи в петък за 15 февруари делото срещу столичния кмет Стефан Софиянски за сделката за бизнесцентър "Гурко"1.

Заседанието беше отложено заради отсъствието на адвоката на Софиянски Даниела Доковска, която отсъства от страната. В залата не присъстваше и другият обвиняем по делото Венцислав Николов, който е болен.

Съдът разпореди да бъде изпратено писмо до Висшия адвокатски съвет, с което съветът да бъде уведомен, че адвокатите на обвиняемите не се явяват на делото, без да имат уважителни причини.

Столичният кмет е обвинен, че не е изпълнил решението на Столичния общински съвет от 14 юли 1997 г., с което е одобрено внасянето на апортна вноска в бизнесцентър "Гурко"1 заедно с правото на строеж и незавършеното строителство на центъра. Така той е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация и Наредбата за реда за придобиване и стопанисване на общинско имущество.

От това за общината като акционер в бизнесцентър "Гурко 1", са настъпили значителни щети в размер на 1.035 млрд. неденоминирани лева, твърди обвинението.

Споделяне

Още от България