Делото за изнудване срещу Златко Баретата отложено

Софийският градски съд (СГС) отложи в четвъртък делото срещу бившия член на специализираните части на МВР Златомир Иванов – Златко Баретата и срещу Антон Савов, обвинени в изнудване. Делото беше отложено за 22 ноември поради неявяването на един от редовно призованите свидетели.

Обвинението срещу бизнесмена с прякора Баретата и неговия бизнеспартньор Антон Савов са, че са изнудвали чуждия гражданин Ал Хирш, който вече е покойник, преди 7 години.

Пред съда в четвъртък се явиха други трима редовно призовани свидетели. Първият от тях - Орлин Кандиларов заяви, че през 1999 г. е работил при Мохамед Абдул ал Хирш. Той допълни, че не познава Златомир Иванов и другия подсъдим Антон Савов, но е чувал за тях от своя работодател. Допълни, че Хирш често е взимал пари на заем, дори и от Златомир Иванов и трудно ги е връщал.

Светослав Стоянов, друг свидетел по делото, допълни, че през 1999 година е бил автомонтьор в собствен гараж. Той също заяви, че не познава Златомир Иванов и Антон Савов, но за сметка на това познавал ал Хирш.

Третият свидетел, който даде показания днес в съдебна зала Крум Кънчев заяви, че също познава Мохамед ал Хирш и знаел, че държи дискотека в Студентския град и заведение на Централна гара. Свидетелят допълни, че Хирш имал различни коли.

В конкретното обвинение на прокуратурата се твърди, че на 15 февруари 1999 година в София, в офиса на "Елит прима комерс" в ж.к. "Слатина", Златомир Иванов и Антон Савов са заплашили и принудили Мохамед Абдел ал Хирш да им подпише запис на заповед за 300 хиляди долара. Те поискали още джип "Гранд чероки" , два мерцедеса, други 2 000 долара, 1500 германски марки, златни бижута и различни вещи.

За неявяването днес на редовно призования Найден Шимов съдът му  наложи 500  лв. глоба.

Споделяне

Още от България