Делото за източване на държавния резерв започва отначало

Делото за източването на държавния резерв, по което един от подсъдимите е близкият до ДПС бизнесмен Мирчо Петков, известен като Мирчо Циганина, ще започне отначало. Причина за това стана поисканият от прокуратурата в петък отвод на председателя на съдебния състав Алексей Трифонов.

Обвинителят поиска отвод, тъй като Алексей Трифонов е бил член на Централната избирателна комисия от квотата на ДПС, а подсъдим по делото е и бившият шеф на държавния резерв - Станислав Копаров, чиято съпруга сега е депутат от ДПС.

Ако съдебният състав не се съгласи на отвод, при евентуална загуба на делото от страна на прокуратурата, това може да стане основен мотив за протест пред Апелативния съд, заяви Алексей Трифонов в залата.

Съдията изтъкна, че нито един от членовете на състава не е бил предубеден или покакъвто и да е начин е нарушил правата на някоя от страните.

Участието ми в ЦИК е на базата на преценени професионални качества и е насочена към провеждащите се законни избори. Изминаха 6 месеца от изборите и нито една от страните досега не поиска отвод, свършената по делото работа за година и половина се зачерква и това ще остане на съвестта на прокурора, заяви Трифонов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?