Делото за нападението над лекарката в Раковски влезе в съда

Обвинителният акт срещу Стоян Костадинов за нападението над лекаря от спешния кабинет в Раковски д-р Божидара Пеевска вече е внесен в Пловдивския районен съд, съобщиха от прокуратурата във вторник.

Инцидентът се случи на 14 декември, когато Костадинов нападна служителката на спешния център, вбесени, че тя ги препраща към токсикологията в Пловдив.

Разследващите са установили, че в нощта на инцидента Стоян Костадинов, жената, с която живее на семейни начала и нейната майка са отишли с автомобил до центъра, за да закарат детето им, което било погълнало перилен препарат.

Те били посрещнати от дежурния лекар д-р Пеевска. Тя се опитала да обясни на родителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в Пловдив, но те настоявали тя лично и веднага да извърши манипулацията. Възникнал скандал, като Костадинов и близките му обиждали и заплашили лекарката. В един момент мъжът ударил д-р Пеевска, наричайки я "Мръсна пияница!".

Мъжът е обвинен в причиняване на лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток и кръвонасядане в главата. По закон за това престъпление се предвижда наказание до три години затвор.

Споделяне

Още от България