Делови партньор на Берлускони арестуван за търговия с наркотици

Делови партньор на Берлускони арестуван за търговия с наркотици

Италианският бизнесмен Джампаоло Тарантини е арестуван в петък на летището в град Бари по подозрение в търговия с наркотици, съобщи АФП.

Тарантини е делови партньор на министър-председателя на Италия Силвио Берлускони. Бизнесменът е замесен в секс скандала около Берлускони, като според информациите той е плащал на проститутките за срещите с италианския премиер и е снабдявал с кокаин партитата в премиерската вила.

Прокурорът на град Бари е обяснил, че Тарантини е арестуван, за да не се укрие или унищожи важни улики. Джампаоло Тарантини и брат му са били обект на разследване няколко месеца.

През септември Джампаоло Тарантини е признал, че в различни периоди е водил във вилата на Берлускони най-малко 30 жени, които е подбирал според вкусовете на министър-председателя. Това се правело, за да се увери премиера в симпатиите към него. По думите на Тарантини Берлускони не е знаел, че сексуалните услуги на тези жени са платени. Самият италиански премиер също твърди, че никога не ползвал услугите на проститутки.

Дейността на Тарантини стана известна след като скъпоструващата проститутка Патриция Д`Адрио предостави на полицията аудиозаписи на телефонните си разговори с Тарантини, а също и записи, направени във вилата на Берлускони.

Споделяне

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?