Делян Добрев е на двудневно посещение в Израел

Делян Добрев е на двудневно посещение в Израел

Българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пристига в понеделник в Израел на двудневно посещение, по-малко от две седмици след терористичната атака в българския град Бургас, пише израелският вестник "Аарец", цитиран от БТА.

В нападението на летището в курортния град атентатор самоубиец уби петима израелци и българския шофьор на техния автобус.

Делян Добрев ще се срещне с представители на израелската индустрия и туризма. Правителствени представители ще се срещнат в Ерусалим през септември, след което през октомври българският президент Росен Плевнелиев ще направи държавно посещение в

Израел, добавя "Аарец".

Служители в израелското министерство на туризма се надяват, че визитата на Добрев ще допринесе за увеличаване на броя на българските туристи в Израел. През първата половина на тази година в Израел дойдоха 11 на сто повече български туристи в сравнение със същия период на миналата година. Расте и броят на израелските туристи в България. През 2011 г. Израел са посетили 8000 български туристи, а в България е имало 139 000 израелски туристи, посочва "Аарец".

Анкета на израелското министерство на туризма сред посетители от Източна Европа миналата година сочи, че 36 на сто от участниците са били в Израел на религиозно поклонение, а 8 на сто – за бизнес, добавя "Аарец".

Споделяне

Още от Свят