Делян Добрев осъди Елена Йончева за клевета

Делян Добрев осъди Елена Йончева за клевета

Бившият министър на икономиката и ексдепутат от ГЕРБ Делян Добрев е осъдил на първа инстанция евродепутата от БСП Елена Йончева за клевета. Делото е заради скандала "Кумгейт", при който Йончева изнесе данни, че Добрев назначава свои роднини в община Хасково.

Решението за осъждането на Йончева е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание.

Според решението Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 хиляди лева, както и разноските по делото в размер на 589 лв, съобщава бТВ.

"Осъдих Елена Йончева за клеветническите ѝ твърдения, за черната кампания, с която накърни не само моето име и работата ми, но засегна и хилядите честни хора от Хасково, които работят за ГЕРБ. Месеци наред аз и моето семейство бяхме подложени на унижения, които по никакъв начин не кореспондираха с истината. Заради изявленията ѝ десетки честни хора понесоха удари, които не заслужаваха и търпяха клеветите на Елена Йончева, само защото тя преследваше своите лични цели", написа във Фейсбук самият Добрев, който в момента е областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

"Винаги съм вярвал в българското правосъдие! Както вярвам в това, че всяка клевета трябва да бъде заклеймена като най-позорен акт", пише още той.   

Две години по-късно Добрев пак подаде оставка. До това се е стигна след публикация на "Биволъ", от която се разбира, че приближени до него са пазарували апартаменти в София на ниски цени. Тогава ставаше дума за същите хора от хасковския "дрийм тийм".

Споделяне

Още от България