Делян Пеевски излиза от ръководствата на медийните съюзи

БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е подал заявления за излизане от ръководствата на Съюза на вестникарите и разпространителите на печатни издания и от Българския медиен съюз. Това става ясно от публикуваните на страницата на парламента декларации за конфликт на интереси.

След избора на Пеевски за председател на ДАНС и последвалите протести, които продължават вече 60 дни, депутатът от партията на Ахмед Доган не е идвал в парламента, защото чака решение на Конституционния съд по случая.

В декларацията си за конфликт на интереси Пеевски е посочил, че е подал заявление за напускане като председател на Съюза на вестникарите и разпространителите на печатни издания и като член на управителния съвет на Българския медиен съюз.

Депутатът от ДПС е уточнил, че все още се чака решение на двете сдружения.

Делян Пеевски не е декларирал свързани лица, от които би могъл да възникне частен интерес - графата, в която обикновено политиците посочват роднините си с бизнес.

От народните представители единствено лидерът на европейските и българските социалисти Сергей Станишев не е подал декларация за конфликт на интереси.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?