Делян Пеевски: Нямам нищо общо с военната индустрия

”Не съм посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай или където и да е другаде и не съм предлагал ”автомати или снаряди“

Делян Пеевски
”Нямам, никога не съм имал и няма да имам и в бъдеще, нищо общо с дружества от военната индустрия”. Това пише в позиция до медиите депутатът от ДПС и крупен бизнесмен Делян Пеевски във връзка със разместванията и борбата за контрол върху военно-промишления комплекс в последните седмици. 
 
”През последните дни и седмици в някои печатни и електронни медии, включително телевизии, зачести използването на моето име за отправяне на неистински внушения и опити за свързването ми с предприятия от военно-промишления комплекс, включително с  ”Дунарит“ и ”Емко“, посочва Пеевски.
 
"В тази връзка категорично заявявам, че нямам, никога не съм имал и няма да имам и в бъдеще, нищо общо с дружества от военната индустрия, включително с горепосочените. Никога не съм посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай или където и да е другаде и не съм предлагал "автомати или снаряди“ или каквато и да е друга военна продукция", пише Пеевски.
 
Според публикация на интернет изданието ”Фрогнюз” от понеделник Пеевски се появил неочаквано в Судан, където ”предложил на големи количества оръжия и боеприпаси”.
 
”За разлика от тиражирането на тези и други подобни откровени лъжи в някои медии, дейността на оръжейните търговци и предприятия подлежи на контрол от държавата, така че всеки евентуален интерес, сделка или съответно собственост в тази сфера, лесно могат да бъдат проверени. Така че тенденциозните и крайно недобросъвестни инсинуации, както и опитите за създаване на изцяло фалшиви ”новини“, свързани с името ми, предварително са обречени на пълен неуспех", посочва Пеевски.
 
През последните месеци са в ход размествания във военнопромишления комплекс и напрежение около русенския завод ”Дунарит”, който бе част от активите на фалиралата банка КТБ. Актуалната офанзива в момента е срещу оръжейния бизнес на Емилиян Гебрев, върху когото се стовари цялата мощ на държавата, при това с медийната подкрепа на вестници, контролирани от депутата Делян Пеевски. В понеделник министърът на икономиката Емил Караниколов, съобщи, че държавата е отнела лиценза за продажба на боеприпаси на предприятието "Емко" на Емилиян Гебрев, след като преди това бе блокирана и сделката, с която той купи завода ”Дунарит”.
 
”Същевременно съм наясно, че намесването ми в подобни нелепи сценарии, очевидно е продиктувано от стремежа за отклоняване на вниманието на обществото от неправомерните цели на група от лица, действията, на които са чест обект на разследвания в медиите, в които имам собственост – включително разследвания и публикации във връзка с източването на КТБ и продължаващото разграбване на активите, придобити с пари на вложителите в нея. Явно медийното осветяване на тази група от лица и на действия им провокира съчиняването от тяхна страна на всякакви лъжи по мой адрес”, заявява още Пеевски.
 
”Уверявам обаче поръчителите и изпълнителите на тези сценарии, че независимо от всичко казано или написано срещу мен, твърдо ще следвам принципите си, като ще положа максимални усилия обществото ни да бъде обективно информирано за всичко случващо с активите на КТБ, както и за всяко неправомерно действие свързано с тях, което ощетява държавата. В този смисъл желанието на същите лица да прикрият извършеното от тях разграбване, чрез тиражирането на подобни абсурдни твърдения по мой адрес, няма да успее”, завършва депутатът от ДПС Делян Пеевски. 
Споделяне

Още по темата

Още от България