"Демократична България" иска ГЕРБ да осъди поведението на Волен Сидеров

"Демократична България" иска ГЕРБ да осъди поведението на Волен Сидеров

ГЕРБ да осъди сурово поведението на лидера на ″Атака″ Волен Сидеров и посещението му в Крим. Това поиска новото обединение ″Демократична България″.

В позиция, изпратена до медиите, коалицията съобщава, че ″протестира остро срещу мълчанието на премиера Борисов, на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на председателя на парламентарната група на ПП ГЕРБ във връзка със скандалното посещение в Крим на Волен Сидеров и други депутати от „Атака“, между които заместник-председателят на парламента Явор Нотев″.

Новата формация припомня, че ″става дума за украинска територия, окупирана от Русия и анексирана от нея. Анексията не е призната от ООН и е обект на санкции от страна на Европейския съюз и всички наши съюзници в НАТО″.

″Настояваме Борисов и ГЕРБ да осъдят сурово поведението на Сидеров и компания като грубо нарушение на международното право и на политиката на Европейския съюз и НАТО към анексията на Крим″, искат трите партии в ″Демократична България″.

ДСБ, Да, България и Зелените съобщават още, че смятат намеренията на президента Радев да посети Русия за ″нецелесъобразни, особено след скандалното поведение на руския патриарх неотдавна у нас и в условията на продължаваща хибридна война на режима на Путин както срещу България, така и срещу много от нашите партньори в ЕС и НАТО″.

″След снишаването на Борисов по повод случая Скрипал, България окончателно ще затвърди незавидния си образ на ″троянски кон“ на путинския режим в Свободния свят и ще увреди националните интереси на родината ни″, твърдят от коалицията.

Споделяне

Още от България