"Демократична България": Нинова обеща още крадене през държавата, ГЕРБ - вечна чакалня

"Демократична България": Нинова обеща още крадене през държавата, ГЕРБ - вечна чакалня

БСП заплашва да ни извади от ЕС, а ГЕРБ ни обрича на вечна чакалня. Това каза лидерът на пария "Да, България" и съпредседател на коалиция "Демократична България" Христо Иванов на пресконференция във Варна, където в петък представители на формацията се срещнаха с бизнеса.

В коментар за "Визията за България" на БСП той допълни, че "Корнелия обеща много повече преразпределяне на БВП през държавата". "Тя няма да бъде реформирана. Няма нито една адекватна антикорупционна мярка. Не се споменава прокуратурата, а тя е главният антикорупционен орган", каза Иванов. И допълни, че от БСП не подкрепят присъединяването към еврозоната.

"Нинова обеща популизъм и много повече порции за крадене през нереформираната държава. Това е оферта не към избирателите, а към задкулисието. Това е нейната визия за евразийска България. Корнелия работи за това България да бъде изтласкана, да бъде извадена от ЕС. Борисов ни обрича на вечна чакалня. Ние сме во век и веков в чакалнята за Шенген, во век и веков ще бъде наблюдавана съдебната власт, сега специално за нас беше създадена чакалня за чакалнята на еврозоната. ГЕРБ нямат никакво намерение да правят реформи", убеден е Иванов.

Той допълни, че "Демократична България" е за това България да заеме достойното си място в ядрото на ЕС, което означава европейски доходи, европейски стандарт на живот, здравина на институциите, сигурност, върховенство на правото.

"Това е политическият пейзаж, избирателите трябва да отговорят на избори", обобщи Иванов.

Той напомни, че в следващите 12-18 месеца ще има редовни европейски и местни избори, а вероятно и извънредни парламентарни, ще се избира нов главен прокурор, предстои продажба на поне една голяма телевизия, а се очакват размествания на пластовете и във финансовия сектор.

"Бизнесът функционира много трудно в Борисовата държава", заяви от своя страна другият съпредседател на "Демократична България" и лидер на ДСБ Атанас Атанасов. Той поясни, че формацията провежда срещи с бизнеса в страната, за да го окуражи, че има политическа сила, която е готова да отстоява неговите интереси.

"Преди 10 дни правителството даде 500 млн. лв. на Министерство на икономиката, което е министерството на ДПС. Тези 500 млн. лв. отиват в една бездънна яма. Т. нар. опозиция ще попита ли за какво ще бъдат изразходвани? Тези 500 млн. ги няма в закона за бюджета. Основният проблем е как се харчат общите ни пари. Борисов еднолично раздава на своите кръгчета пари от бюджета, затова не му трябва Народно събрание, той ги дава лично. 500 млн. лв. даде на ортака си Ахмед Доган", каза още Атанасов.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?