"Демократична България" очаква рекордна избирателна активност на предстоящия вот

Започна откриването на партийните предизборни кампании

"Демократична България означава свобода, законност и модернизация" - с това послание формация "Демократична България" стартира предизборната си кампания за изборите на 11 юли, обяви съпредседателят ѝ Христо Иванов в петък привечер. ДБ откри кампанията си с концерт в Южен парк в столицата.


Сн. БГНЕС

От думите на Иванов стана ясно, че свободата, модернизацията и законността в страната са трите цели на формацията за промяна в страната."Ние вярваме, че ако българските граждани получат истинска свобода, реална законност и отключим потенциална на модернизацията, това ще промени страната", каза Иванов, цитиран от БГНЕС.

Той обеща на българските предприемачи съдебна реформа, която да гарантира еднакво прилагане на закона за всички. Второ - озаптяване на админисрацията и реална административна реформа чрез въвеждането на реална дигитализация. И още - промяна в държавните регулатори, така че секторните политики да се прилагат компетентно. И трето - чрез модернизацията да може да се отключи огромният потенциал на индустриите.

Христо Иванов смята, че всички граждани с общи усилия ще направят изборите честни.

"Изборите не могат да са честни сами по себе си, някой трябва да се погрижи затова. "Демократчна България" винаги е работила за това. Сега имаме свои представители в ЦИК, сега имаме свои представители във всяка секционна комисия, сега има възможност да направим одит на машините, т.е. имаме инструментите, чрез които ние ще се погрижим за това изборите да са честни", каза той.

Иванов посочи още, че между ДБ и БСП разликата вече е под 3%, т.е. "Демократична България" в началото на кампанията излиза на позициониране към третото място. "Второ - на тези избори изглежда ще излязат да гласуват около 20% избиратели, които досега не са участвали в политическия живот активно, очаква се безпрецедентно висока избирателна активност - около 60%. Това е един резервоар на демократична воля, който може да променени картината на българските избори", каза още той.

"Ние имаме амбицията да бъдем в "А" отбора, да налагаме дневен ред, да извлечем максимума от своето позициониране на онази политическа сила, която има не просто хора-отбор, не просто програма, а реална визия, амбициозна за промяна на страната и сме сигурни, че ще има нови изненади по отношение на "Демократична България", заключи Христо Иванов.

Споделяне

Още от Предсрочни избори