"Демократична България" предлага безвъзмездно да направи е-регистрацията на секции в чужбина

Демократична България предложи на Централната избирателна комисия да направи безвъзмездно и за броени часове формата за електронна регистрация на секциите в чужбина.

Офертата бе отправена от съпредседателя на дясната коалиция в излъчване във Фейсбус в неделя.

"Щом Вие не можете да направите тази форма, ние Ви предлагаме да я направим – за 12 часа, утре тя ще бъде готова, без пари, без никакви усилия от Ваша страна. Ще Ви помогнем в името на нашите съграждани в чужбина. Защото за нас е голяма национална цел българските граждани в чужбина да могат да гласуват нормално, да могат да участват естествено в политическия живот на страната, защото само тогава България ще бъде голяма. Само тогава България ще бъде истински просперираща, истински свободна страна", заяви Иванов.

Той припомни, че към момента българите, които се самоорганизират, за да съберат необходимите 60 заявления за регистриране на секция, могат да го направят единствено на хартия.

Иванов определи нарастващите с всяка година затруднения пред задграничния вот като съзнателно поддържана от управляващите политика, целяща да бъдат изключени българите в чужбина, за да могат купените гласове в България да имат по-голяма тежест.

"В момента, в който се отвори възможността 2 млн. българи в чужбина да гласуват нормално и човешки, това ще развали уравнението на корупцията в България", каза съпредседателят на "Демократична България".

"Поставихме всякакви искания: искахме въвеждане на електронно гласуване, и сме внесли от преди две години законопроект за това, искахме гласуване по пощата и сме внесли от преди две години законопроект за това, искахме връщане към автоматичното откриване на секции в чужбина, където има над 100 избиратели на предишните избори, така че да облекчим живота на нашите граждани. Но не, нищо от това не беше въведено от корумпираното и некомпетентно управление, което имаме", посочи Иванов.

Той изрази решимостта на "Демократична България" да не позволи на управляващите да стеснят страната само до хората, живеещи на нейната територия и се обърна към българите в чужбина с призив да говорят с близките си в България.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?