"Демократична България" залага на почти същите водачи

"Демократична България" залага на почти същите водачи

Леки размествания има сред водачите на "Демократична България" за предстоящите на 11юли парламентарни избори. Само четирима са новите водачи, останалите запазват местата си от вота през април.

Това не е изненада, защото още при регистрацията си от коалицията обявиха, че ще има промени в листите, но те ще са "фини настройки"

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отново ще води листите в Пловдив и в 25 МИР-София, където по традиция е т.нар. лидерска битка. В 25 МИР на последно място ще е общинският съветник и бивш депутат Методи Лалов, който на местните избори през 2019 година беше водач на листата в София.

Този път другият съпредседател на обединението и лидер на ДСБ Атанас Атанасов ще е водач само в 23 МИР София.

Единият от лидерите на "Зелено движение", което също е част от обединението, Владислав Панев, отново е първи, но само в листите в 24 МИР София. Другият съпредседател на "Зелено движение" Борислав Сандов запазва водачеството си в Смолян. В Бургас първи отново е Ивайло Мирчев ("Да, България"), който през миналата година участва в акцията при морския сарай на Ахмед Доган.

В Сливен пак ще води местният лидер на ДСБ Димитър Сяров. Очаквано първото място в Плевен отива за бившия зам.-председател на ДСБ Найден Зеленогорски. Мястото си в Пловдив-област запазва и специалистът по национална сигурност и отбрана Велизар Шаламанов.

Конституционалистът Атанас Славов отново е първи в Стара Загора, а музикантът Стоян Михалев пак води във Варна. Журналистката Вилдан Байрямова пак ще оглави листата на "Демократична България" в Кърджали, авторитетният пулмолог д-р Александър Симидчиев отново води Пловдив-област.

Разместванията

Този път дипломатът Стефан Тафров няма да води листата в Пазарджик, а тази в Русе. Водаческото място в Пазарджик сега отива при Антоанета Цонева, която през април не беше първа в нито една листа.

В Благоевград, където на последните избори Атанас Атанасов беше водач, сега начело е ново лице – адвокатът Иван Димитров.

В Шумен сега първи е адвокат Николай Христов, а на миналите избори там първи беше Владислав Панев.

Нов е водачът на "Демократична България" и в Ловеч. На предишните избори това беше бившият зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев, а сега първи е политологът Свилен Андреев. Георгиев пък сега е водач в Монтана, където на последните избори начело беше Шаламанов.

Споделяне

Още по темата

Още от Предсрочни избори

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?