Демократите: Няма достатъчно подкрепа за импийчмънт на Тръмп

Доналд Тръмп

Водещ демократ в Конгреса на САЩ призна, че няма достатъчно подкрепа за започване на процедура по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. В същото време председателят на правната комисия в контролираната от демократите Камара на представителите Джеролд Надлър обеща бързи съдебни действия, за да издейства публикуването на пълната версия на доклада Мълър, съобщи Ройтерс.

"Изглежда няма достатъчно подкрепа за (импийчмънт) сега" в редиците на Демократическата партия, призна Надлър пред телевизия Си Ен Ен. "Но ще видим. Може да се събере подкрепа", допълни председателят на правната комисия в долната камара на Конгреса, в чийто ресор е евентуалното започване на процедура за отстраняване на президента.

Лидерите на демократическото мнозинство в Камарата на представителите се опитват да охладят ентусиазма за импийчмънт на Тръмп, тъй като се опасяват, че едни прибързани действия може да се превърнат в политически пасив за партията в момент, когато проучванията на общественото мнение показват, че избирателите са рязко разделени по въпроса, отбелязва Ройтерс.

Надлър каза пред репортери, че възнамерява да се обърне към федерален съд да постанови да бъде изпълнено неговото искане да бъде публикувана пълната, нередактирана версия на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за намесата на Русия в президентските избори в Съединените щати през 2016 г. 

Споделяне

Още от Свят