Демократите в Конгреса искат да продължат разследването за Русия

Адам Шиф (в средата)

Демократите в Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ заявиха, че ще продължат разследване на подозренията за руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., въпреки заключението на републиканските им колеги, че не са намерили доказателства за сговор между кампанията на Тръмп и Москва, съобщи Ройтерс.

"Ние ще положим всички усилия да продължим нашата работа. Има лица, които искат да сътрудничат с нашата комисия и да споделят информация, и ние ще продължим да правим това“, заяви пред журналисти Адам Шиф, най-високопоставения демократ в комисията.

В понеделник републиканските членове на комисията представиха проект на доклада за проведеното разследване, в който се посочва, че конгресмените не са намерили никакво доказателство за координация на действията или заговор между кампанията на Тръмп и Москва.

 

Ръководещият разследването републиканец Майкъл Конуей обаче отбеляза, че законодателите са стигнали до извода, че Русия е предприемала активни мерки за намеса в изборите от 2016 г., но не заради подкрепа за Тръмп.

Адам Шиф заяви, че "с увереност" може да каже, че е имало значителни доказателства за сговор между кампанията на Тръмп и Русия.

Демократите в комисията представиха също свой междинен доклад, в който се посочва на кои въпроси все още искат да получат отговори и с кои свидетели комисията трябва да разговаря.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?