Демократите започват разследване срещу ръководителя на американските пощи

Демократите започват разследване срещу ръководителя на американските пощи

Представители на Демократическата партия в Камарата на представителите на САЩ призоваха за незабавно отстраняване на ръководителя на пощенската служба Луис Деджой и започват проверка на показанията му пред Конгреса, съобщи Ройтерс, като се позовава на в. "Вашингтон пост".

Според изданието комисията за надзор и реформи ще започне разследване дали Деджой е излъгал под клетва, заявява председателката ѝ Каролин Малоуни. 

Това решение бе взето, след като Деджой бе обвинен, че е възстановил разходи на бивши служители, направени за дарения за предизборни кампании на предпочитани от него републикански политици - което би било незаконно според американските закони.

Засега няма коментар от канцеларията на Малоуни.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще подкрепи разследване на даренията, направени от Деджой за политически кампании.

Миналата седмица шефът на пощите получи призовка да свидетелства пред комисия на Конгреса за решенията си за промени в организацията на пощенската служба. 

Според някои представители на Демократическата партия те може да усложнят доставките на изпратени по пощата бюлетини за президентските избори тази година. 

Те обвиниха ръководителя на американските пощи, че нарочно обърква работата им в момент, когато милиони американци планират да гласуват по пощата на президентските избори на 3 ноември. 

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?