Демонстрации срещу и в подкрепа на имиграцията на мюсюлмани в Германия

Привърженици и противници на кампанията за ограничаване на имиграцията на мюсюлмани проведоха многолюдни демонстрации в Германия, съобщи БНР.

Движението "Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада“, известно като ПЕГИДА, организира шествие в Дрезден, в което участваха 18 хиляди души.

Контрадемонстрациите в Щутгарт, Мюнстер и Хамбург събраха повече от двадесет хиляди души. Противниците на ПЕГИДА в Берлин блокираха пътя на няколкостотин антиимигранти.

Властите и жителите на Кьолн изразиха протеста си срещу ксенофобията и екстремизма като загасиха светлините в прочутата катедрала и голяма част от града.

Във вторник пък най-продаваният германски таблоид "Билд" и 50 известни германци призоваха да се сложи край на надигащата се в страната ксенофобия, ден след като хиляди хора се събраха на демонстрации в няколко град в знак на протест срещу мюсюлманската имиграция, предаде Ройтерс.

В днешния си брой "Билд" публикува призив под наслов "Не на ПЕГИДА" на първа страница, а на втора и трета са отпечатани призиви в същия дух, отправени от 50 политици и знаменитости.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?