"Малко" новогодишно парти на Роман Абрамович

Демонстрация на трофейни съпруги и приятелки

400 гости празнуват на карибски остров за 5 милиона паунда

Традиционното новогодишно парти  на Роман Абрамович на френския карибски остров Сен Бартелми е едно от най-големите за годината събития в света на шоубизнеса. Но като погледне списъка на гостите тази година на човек може да му се стори, че някъде в поканите е било написано: "Водете със себе си вашите трофейни съпруги/приятелки". Във всеки случай това намеква разликата във възрастта.

Така британският вестник "Дейли мейл" започва репортажа си за партито, организирано от руския олигарх в събота вечер в неговия "личен рай" – 70-акровото си (над 280 декара) имение "Гуверньор Бей Истейт" на френската отвъдморска територия в Карибско море.

45-годишният Абрамович и неговата 30-годишна приятелка Даша Жукова посрещали своите 400 знаменити гости, много от които обаче се появили под ръка с партньорки, възрастовата разлика с които е много по-голяма от тази на домакините.

Сред поканените за посрещнат Нова година заедно с руския олигарх били 80-годишният медиен магнат Рупърт Мърдок с 43-годишната му съпруга Уенди, 54-годишният музикален магнат Ръсел Симънс с 35-годишната му приятелка, актрисата Мелиса Джордж, 59-годишният кинопродуцент Харви Вайнщайн със своята 35-годишна съпруга, дизайнера Джорджина Чапман, 67-годишният Джордж Лукас със своята 42-годишна партньорка Мелъди Хобсън.

Докато останалият свят се бори с най-лошата от десетилетия икономическа криза, Сен Бартелми си остава фар на разкоша и предизвикателното богатство, отбелязва "Дейли мейл" и допълва, че най-богатият сред обичащите да си почиват на острова богаташи безусловно е Абрамович.
 
Собственикът на лондонския футболен клуб "Челси" купил островното имение през 2009 година за 59 милиона долара и сега заедно с Даша и 2-годишния им син Аарон прекарват там коледните и новогодишните празници.

Преди да пристигнат на острова, Абрамович заплатил 90 милиона паунда за къща с 15 спални в богаташкия лондонски район Kensington Palace Gardens, принадлежала по време на Студената война на руското правителство.

Това е третото и вероятно най-екстравагантното новогодишно парти на Абрамович на Сен Бартелми. По най-скромни сметки то е струвало на милиардера 5 милиона паунда.

Едно от многото достойнства на този остров като място за подобни сбирки е обстоятелството, че е невероятно сложно и скъпо да се стигне до него, което свежда до минимум риска от поява на случайни посетители.

На острова има само едно малко летище с къса писта, подходяща само за малки самолети. Не е известно дали Абрамович е платил и полета на гостите си, макар че със състоянието си, оценявано на 8 милиарда паунда, би могъл да си го позволи. Сигурно е обаче, че е осигурил нощувките на мнозинството от гостите си.

Много от тях се настанили на супер яхтата на Абрамович "Еклипс", която вече няколко седмици краси (някои, впрочем, биха казали "загрозява") прелестния залив на островната столица Густавия. 536-футовата "Еклипс" се смята за най-голямата в света частна яхта с две вертолетни площадки, два плувни басейна, малка подводница за подводни приключения и каюти за 20 гости. Обслужващият персонал е от 80 души.

Абрамович обаче притежава и 377-футовата яхта "Луна" с екипаж от 40 души, която също пребивава в Густавия и е приютила част от гостите на партито.
 
Освен вече споменатите имена на входа на партито били забелязани и дизайнерът Марк Джекъбс, рокзвездата Джон Бон Джоуви, шефката на модната къща "Джими Чу" Тамара Мелън и съоснователят на "Майкрософт" Пол Алън.

Напълно възможно е Абрамович да не се познава лично с всичките си 400 гости. По думите на жител на Сен Бартелми въпросът е "кои са приятелите на твоите приятели" . покани получават хора, които "се въртят" в правилните кръгове. Абрамович очевидно е ужасен сноб, който сериозно се вълнува от съответствието с определени стандарти – включително и за нивото на цените, пише "Дейли мейл".

Според източници от острова дрес-кодът на партито е бил "островен шик". Персоналът на Абрамович се готвил няколко месеца, за да бъде всичко тази вечер наред. В менюто, осигурено от най-добрите ресторанти и готвачи на острова, влизали пелмени с местна риба, пирожки и блини със сьомга и хайвер.

Гостите не били заплашени и от жажда – очаквали ги реки от ледена водка и шампанско. За доброто настроение пък се грижела групата "Ред Хот Чили Пепърс".

Въпреки че празниците на Абрамович в тези трудни времена могат да ви се сторят донякъде екстравагантни и даже безвкусни, местните жители гледат на тях невъзмутимо. Те са свикнали с милионерите и милиардерите, демонстриращи богатството си на техните 8 квадратни мили тропическо съвършенство.

"Това е само едно малко парти веднъж в годината", казва местен жител, повдигайки рамене с галско безгрижие, пише "Дейли мейл".

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?