Ден 102: Протестът готви "изненада" и продължава с участие на българи от Германия

Ден 102: Протестът готви "изненада" и продължава с участие на българи от Германия

За 102-ра поредна вечер граждани се събраха на протест в центъра на София с неотклонно искане за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

От площад "Независимост" отново се чуха възгласи "Оставка!" и звук на свирки и вувузели. Импровизираната трибуна на фонтана пред Президентството, където от първите дни на протеста призиви отправят представителите на Отровно трио, отново бе отворена за всички граждани, пожелали да отправят послание.

"Ще продължим да търсим отговорност на политиците, бъдете сигурни. Извикайте "Оставка!", призова проф. Велислав Минеков.

"Донесете си яйца и домати, ще отидем на място, на което не сме били. Без значение какво ще е времето", призова от своя страната адвокат Хаджигенов за утрешния протест, според когото протестиращите са подготвили нови изненади за властта.

"В момента сме в заговор какво точно да се направи. Измисляме нови варианти. Нека вече не само Европа, а целия свят да разбере какво става тук - разбиха държавата така, както се разбива врата от БОП-аджии, загубили своя GPS", заяви проф. Велислав Минеков,

Димитър Ангелов, който неизменно носи розова шапка -прасе на протеста, заяви пред БНР:

"И сам да съм, пак ще съм тук. Няма значение колко хора има, за мен трябва това правителство да си отиде".

В поредната протестна вече хората отново се отправиха на превърналото в традиционно шествие към Орлов мост.

Българи от шест германски града също се включиха в несделните антиправителствени протести. В мобилизацията под мотото "Заедно в Германия" се включиха Берлин, Кьолн, Манхайм, Франкфурт, Хамбург и Мюнхен.

В германската столица шествието тръгна от Посолството на България и стигна до Бранденбургската врата.

Групата от Майнхайн, която демонстрира всяка неделя от средата на юли насам, този път се присъедини към сънародниците ни във Франкфурт.

Съвместно те са създали гражданска платформа на немски език, чрез която да информират германските политици и общественост за ситуацията у нас.

Самите протестиращи се обявяват "за" демокрацията и "против" корупцията.

Споделяне

Още от България