Ден 106: Студентите се включиха в антиправителствения протест

Сн. БГНЕС

На 106-ия ден на антиправителствения протест се присъединиха и студенти от Софийския университет, УНСС, УАСГ и Техническия университет.

Най-напред около 19 часа пред сградата на Алма Матер те издигнаха български знамена и транспарант с надпис "Оставка". След това блокираха движението пред Софийския университет, при което се стигна до напрежение с някои от шофьорите, които искаха да преминат през кръстовището.

После студентите блокираха движението по булевард "Цар Освободител" и преминаха в шествие до триъгълника на властта между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом, където се присъединиха към традиционния протест с искане за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор и за честни избори.

След това мнозина от студентите получиха микрофона и на импровизираната сцена обясниха мотивите си да се включат в протестите.

По-късно вечерта протестиращите се отправиха на традиционното си шествие. Малко след 21:00 ч. те поеха по "Раковска", където блокираха движението и замеряха с яйца сградата на Министерството на финансите.

Инициаторите на протестите от Отровното трио обявиха, че планират подобна акция и утре вечер, но "на друг адрес и с яйца от щраус". Антиправителствените протести в София приключи с традиционното блокиране на кръстовището на Орлов мост.

Споделяне

Още от България