Ден 115: Протест с тикви и призиви "Да сготвим Бойко"

Ден 115: Протест с тикви и призиви "Да сготвим Бойко"

За 115-и пореден ден в събота вечерта в София се проведе протест с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Малко преди 19 часа на обичайното си място протестиращите стовариха камион с тикви в т.нар. "триъгълника на властта" пред Министерски съвет и бившия Партиен дом и обявиха "Да сготвим Бойко".

Пред голяма купчина с тикви е поставена най-голямата и зряла тиква с набучени пера на нея, символизирайки индиански вожд. На мястото има и дръвници, на които се режат други тикви.

Идеята на "Отровното трио" в днешната вечер на протеста беше да дадат възможност на всички недоволни от управляващите и в духа на празника Хелоуин да проявят творчество. Те могат да издълбаят послание върху жълтите плодове или пък да изваят скулптура от тях.

На някои от тиквите протестиращи залепиха лика на премиера Бойко Борисов, а на други поставиха бележки с имената на кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на парламента Цвета Караянчева, на министрите Теменужка Петкова, Мариана Николова, Кирил Ананиев, Деница Сачева и други представители на кабинета.

На стъпалата пред бившия Партиен дом са наредени още тикви, а върху тях има снимки на народни представители.

Протестиращите раздават на гражданите пластмасови шапки, приличащи на тикви.

Който иска може да отнесе жълтия плод у дома и да си го сготви.

Споделяне

Още по темата

Още от България