Ден 60-ти: "Днес съединението е да съберем граждани срещу волята на престъпната шайка"

В Пловдив протестиращи купуваха гориво от Марешки за 13 стотинки

Сн. БГНЕС

"Съединението започна преди 135 години от бунтове в Панагюрище, Пазарджик, Чирпан, Голямо Конаре... Тогава, въпреки Великите сили, българите събраха територии, за да живеят заедно. Днес съединението е да съберем граждани срещу волята на престъпната шайка. Днес ние сме Великата сила. Тогава го направиха без чужда помощ. Днес можем отново. Честит празник!"

Това написаха в празничния ден инициаторите протестите с искане за оставка на премиера, правителството и главния прокурор Иван Гешев от т.нар. Отровно трио - проф.Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Съединението на България ще честваме заедно на площада! Дадохме ясен знак, че сме единни и че нас не ни е страх, добавят тримата.

60-тия ден от протестите започна с акция на шофьори в Пловдив, които демонстративно се наредиха на бензиностанция на депутата и лидер на "Воля" Веселин Марешки , за да зареждат гориво за символични суми.

Протестът им бе провокиран от подкрепата на Марешки за проектоконституцията на ГЕРБ и признанието му, че я е подписал без да я е чел.

"Това е един символичен акт срещу човека, който продаде българската конституция. Искаме да му помогнем, тъй като разбрахме, че е на загуба от плажа "Камабум" и затова символично дойдохме тук – да заредим за 13 ст., за да може поне от бензиностанциите да е на печалба", обясни пред бТВ Стойчо Андреев, един от инициаторите на тази акция.

Вечерта в неделя за пореден път протестиращите се събраха в София в триъгълника на властта, скандирайки "Оставка".

Нашето съединение не е днес, а започна преди 60 дни. Ще искаме оставки и ще ги получим. За да може да се преборим с корупцията, нашите деца да бъдат тук, да се върнат от чужбина, добави заяви на протеста адв. Николай Хаджигенов. Борисов влезе в историята като най-кървавият диктатор у нас от Тодор Живков досега, честито, Борисов. Някой ден ще ти издигнем паметник с кървавите ти ръце, подчерта Хаджигенов. 10 септември, 8 ч. отново цялата страна е София, защото най-голямата свинщина е тук. Знаем, че не е лесно, свободата има цена и всеки от нас трябва да плати цената на свободата си, каза още Хаджигенов, цитиран от БГНЕС.

На протеста се изказа и шоуменът Къци Вапцаров. Той заяви, че е сигурен, че доста хора няма да дойдат тук от страх, от обезверяване. Виновни са политиците, които направиха нашия живот невъзможен към промени. Трябва да изразяваме на глас това, което не харесваме. Трябва да се научим да казваме "Не". Великото народно въстание е по-добре от Великото народно мълчание по домовете. То не води до нищо, добави Вапцаров. Искаме по-достоен и по-нормален живот, подчерта още той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?