Ден 81: Концерт-протест на Орлов мост

"Велико народно въстание 4" ще се проведе на 3 октомври

Ден 81: Концерт-протест на Орлов мост

Част от кръстовището на Орлов мост вече е блокирано след като в 16 часа стартира митинг-концерт под надслов "Бъдеще за България - бъдеще за младите". Това се случва в 81-ия ден на неспирни протести с искане на оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Привечер в неделя стана ясно, че се готви "Велико народно въстание 4" за 3 октомври.

Сред участниците на митинг-концерта са групите "Атлас", Miro Dachev Royal, King Rat, TDK от Пловдив и Wosh MC, "Уикеда", "Ревю" с Васо Гюров, "СТРУГАРЕ – Космос", SLАNG, КОНТРОЛ, Васко Кръпката и др.

"Запознахме се случайно на „Орлов мост“ когато имаше ситуация с екстремисти, ултраси, и се опитвахме да спасим ситуацията, да не стигаме до конфликт. Виктор се присъедини в ситуацията. Първоначално помислих, че той е агресор, но с времето установих, че той ми помага да балансирам енергията и да успокоим тази криза, която беше започнала да се ражда", разказаха организаторите на протеста-концерт Виктор Иванов и Атанас Гогов.

Виктор посочи, че целта на събитието е да събере част от тези 70% хора, които заявяват, че подкрепят протеста.

"Искаме да съберем можещи хора, млади хора, енергични хора, на които им се работи и не им се слушат лъжи. Истината е на площада, на площада се виждат хората и искаме да съберем малка част от тези 70%, които заявяват подкрепа за протестите с един по-различен формат", добави още той.
 
"Искаме да кажем, че настояваме за промяна, искаме оставка на правителството, на Гешев, на Кошлуков, на цялата крадлива пасмина, която се е настанила и усвоява тези европари, дори и заеми се теглят. И в крайна сметка да заявим, че искаме лустрация, искаме смяна на поколенията. Редно е вече следващото поколение да вземе тези управленски постове, да влезе със своята експертиза, своя международен опит, и да поведем тази държава към една позитивна посока, защото 30 години прехожда и на този преход още не му се вижда краят", коментира Анастас Гогов.
 
Сн. БГНЕС
 
Виктор пък каза, че дава срок до 2024 г. държавата да се очисти от всички замесени в политиката, и нещата да тръгнат нагоре.
 
"Искам добро бъдеще за моите две деца. Искам да имам и трето дете, обаче ако не се променят нещата – или няма да имам трето дете, или това трето дете ще си го гледам в далечна Австралия, там съм си харесал", постави Иванов условията си.
 
Той отдава липсата на оставка до момента на дебелокожието на управляващите.
 
Пепи Писарски от “Атлас” също свири пред насъбралото се множество. Според него ще са ни необходими още 200 години, за да станем истинска демокрация, но се надява това да стане по-бързо. Той укори двата големи синдиката – КТ „Подкрепа“ и КНСБ, че не са на страната на хората и не са излезли в тяхна подкрепа, а служат на властта.
 
Музикантът е категоричен, че хората вече са готови за истинската промяна.
 
"Поводът да съм тук е подкрепа към всички свободомислещи хора, които държат на това да имаме една нормална демократична държава, законова. Сгрешихме, че допуснахме да ни управляват хора от партийни листи, които не са професионално подготвени в дадена област, позволихме, особено в последните 11 години, да се създаде върхушка от послушни същества, които изобщо са много далече от професионализма и да управляват безконтролно", заяви той, но е категоричен, че и президентската и парламентарната система работят, когато имат здрава основа.
 
Въпреки липсата на оставка, Писарски е убеден, че протестът генерира резултати и има световен отзвук за случващото се у нас. Според него жадуваната от народа оставка ще се случи през ноември.
 
Сн. БГНЕС
 
Вокалистът на "Атлас" Петър Маринов каза, че се включва в протестите, защото не трябва да има човек, който да не ги подкрепя.
 
“Откакто почнаха протестите се усеща едно обединение на народа, от което имаме огромна нужда. Човешката енергия, която се е събрала в името на една кауза, тя обединява, независимо дали е протест, дали е концерт, събитие”, каза той и добави, че му се иска нещата да се случат по-бързо.
 
 
"Великото народно въстание 4" ще е на 3 октомври
 
Привечер в неделя от "Отровното трио" обявиха 3 октомври за дата на четвъртото "Велико народно въстание". Два дни по-рано ще заседава комисията по граждански свободи към Европейския парламент, а два дни по-късно е самата парламентарна сесия. Очаква се да бъде обсъждана ситуацията в България и организаторите на въстанието се надява новата голяма демонстрация да предизвика международна чуваемост.
Споделяне

Още от България