Ден 92-ри на протестите: "Добър ден за България, лош ден за хунтата"

Въпреки студеното и дъждовно време протестиращи граждани с искане за оставка на правителството и главния прокурор, се събраха за 92-ра поредна вечер пред фонтана президентството. Основната тема на протеста тази вечер естествено бе приетата от Европейския парламент резолюция за върховенството на закона в България.

"Добър ден за България, лош ден за хунтата", коментира проф. Велислав Минеков от т.нар. Отровно трио. Арман Бабикян, изтъкна, че в резолюцията се съдържа всичко, срещу което гражданите вече 92 дни протестират. Гласуваната резолюция от ЕП е победа за всеки от вас по отделно и за всички нас, заяви Бабикян.

Ние не сме сами, а Европейският парламент удари шумен шамар зад врата на Бойко Борисов. Тяхното време дойде, заяви адв. Николай Хаджигенов. Награбеното няма да може да се похарчи, Бойко, добави той.

С този акт протестите в страната получиха морална подкрепа и можем спокойно да кажем, че политическият шамар е за властта, а гражданите на България извоюваха потвърждение за техните искания, заявиха по-рано в четвъртък от Отровното трио след гласуването в ЕП.

Всички опити за лобиране от хората на Борисов, което да прикрие истината за държавата ни, претърпяха провал. Властта в България катастрофира и в страната ни, и в Европейския съюз. Въпреки натиска на властите в София, няколко депутати от ЕНП, между които Радан Кънев, предпочетоха да съхранят съвестта си, отколкото да запазят фалшива идеологическа солидарност. Следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. Както не веднъж сме казвали, всеки ден престой на Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт носи преки загуби за България. Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата, добавят още от триото.

След края на протеста тази вечер адвокат Николай Хаджигенов призова гражданите да се разходят до Орлов мост. Протестът премина спокойно и без инциденти.

Габрово, Велико Търново и Горна Оряховица се обединиха днес в протестно автошествие срещу правителството и главния прокурор, предаде бТВ. Десетки автомобили се включиха в автопротеста с маршрут Велико Търново - Лясковец - Горна Оряховица.

Демонстрантите спряха с развети знамена и скандирания за оставка пред общината в Горна Оряховица и пред обект от верига бензиностанции на депутат.

Споделяне

Още по темата

Още от България