Ден 95-и: Краката на мафията са отрязани, малко остана

Сн. БГНЕС

С яйца по сградата на Министерския съвет, блокада на движението пред Президентството и на Орлов мост, както и с призиви за масово присъствие на насроченото за 16 октомври Велико народно въстание V, тъй като "краката на мафия вече са отрязани, остана малко", протече 95-ата вечер на антиправителствените протести с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Преди началото на протеста членовете на организатора на демонстрациите от Отровното трио адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков записаха видеоклип с призив за предстоящото пето Велико Народно въстание в стотния ден на хорското недоволство.

"Казахме истината на Европа, тя разбра какво направихме, видя го, и Борисов вече не е добре дошъл там" , заяви Хаджигенов.

"Виждат се застрашени, виждат отвратително бъдеще, чекмеджетата ще бъдат празни, с тях ще построим детска болница" скулпторът Велислав Минеков.

Според Хаджигенов съучастниците на премиера в правителството вече му се подиграват – проверяват го дали може да чете и не му дават оригиналното съобщение от агенция "Мудис", която повиши кредитния рейтинг на страната. В оригиналния текст всяка трета дума е "корупция, Борисов, корупция, Борисов", заяви адвокатът.

"Борисов умря, погребахме диктатурата му още преди месеци", каза още Хаджигенов и подчерта, че предстоящото в петък въстание ще е последното в познатия формат като очаква то да е най-голямото досега.

"Гласът на народа е по-силен от всичко", отбеляза от своя страна Бабикян и отбеляза, че за трите месеца на протести е сменен половината Министерски съвет, раздадени са милиарди напосоки, а всички световни медии обърнаха поглед към страната ни.

"Краката на мафията са отрязани, остана малко – зависи от вас. Елате, за да ги пометем", призова проф. Минеков.

"Събирайки се всяка вечер, малко по-малко, правейки куп други неща, включително така омразното хвърляне на яйца, което е толкова готино, докарахме го дотам, че вече никой не смее да мръдне извън землянките от Министерски съвет, защото идват някакви протестиращи с яйца и домати и не ги готвят, ужас", допълни Хаджигенов.

"В Европа вече нямаш място. В ЮАР са братя Галеви, в Дубай - Божков, в Белград е Цветан Василев. Орбан ще те вземе ли в Унгария? Ау, Унгария е в Европа, ами сега? Няма как", коментира още той.

Минеков призова хората да се обединят и да протестират на площада, а не да организират частично протести и даде за пример недоволството на автоинструкторите, медицинските сестри.

"Трябва да свалим главите, а не да стреляме по пръстите им. Нека запазим нашето търпение, надявам се, че краят идва", заяви той.

Протестът изрази недоволството си и от кмета на София Йорданка Фандъкова, която бе наречена "госпожа Далаверова".

Споделяне

Още от България