Ден 96: "Отровното трио" подкрепя полицейския протест

Ден 96: "Отровното трио" подкрепя полицейския протест

Граждани излязоха за 96-та вечер на протест с искане за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев. В понеделник вечерта организаторите от "Отровното трио" декларираха подкрепа за полицаите, чийто синдикат по-рано изрази намерение за протест с искане за по-високи заплати .

Имаме обща цел и тя е оставка, обърна се от трибуната към полицаите адвокат Николай Хаджигенов. Той посочи, че протестиращите се солидаризират с недоволството, изразено от служителите на МВР.

"Присъединете се към нас, не можем да позволим мутри да ни управляват", призова служителите на реда скулпторът Велислав Минеков.

Хаджигенов съобщи още, че "евродепутат, който не е българин" ще дойде да подкрепи Великото народно въстание в петък.

Минеков обвини управляващите за отказа им да въведат изцяло машинен вот, оставайки хартиената бюлетина в процеса, което според него създава предпоставки за фалшифициране.

"Съществува опасност. Целта е машинното и хартиено гласуване. Последният път имаше 420 хиляди невалидни бюлетини. В малките населени места, където всички са подчинени на местния феодал, ще има отново проблем. Допълнително българите в чужбина ще бъдат принудени да гласуват в хартиен вариант. Те ще трябва да пътуват и няма да могат да упражнят правото си на вот. Това е отказ да се позволи на 2.5 милиона българи в чужбина да гласуват. Дори гласуването по пощата, каквото съществува в Германия, няма да бъде допуснато у нас. Целта на тези избори ще бъде фалшификациите. Трябва да се приготвим и да атакуваме тази фалшификация, да я проследим от хартията до ЦИК. Това трябва да се наблюдава на тези избори. Друга борба не е възможна", каза проф. Минеков.

Споделяне

Още по темата

Още от България