Ден за размисъл преди парламентарните избори на 26 март

Ден за размисъл преди парламентарните избори на 26 март

Днес е денят за размисъл преди парламентарните избори на 26 март.

Изборният кодекс забранява агитацията от днес до приключване на изборния ден. Не е разрешено и обявяването "под каквато и да е форма" на резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите.

Гласуването на 26 март ще започне в 7 часа  и ще продължи до 20 часа. Ако в този час пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи избиратели, изборният ден може да продължи, но не по-късно от 21 часа.

Общо 20 партии и коалиции са регистрирали кандидатдепутатски листи в избирателните райони. На места има и независими кандидати.

Своя вот могат да дадат българите, които са навършили 18 години, не са лишени от свобода и не са поставени под запрещение.

Регистрирани са 3965 наблюдатели от 22 неправителствени организации от страната и 61 - от 5 организации от чужбина. Регистрирани са и 215 застъпници.

В паралелното преброяване на резултатите на изхода от секциите за гласуване (exit poll) ще участват седем социологически агенции - "Алфа Рисърч" ООД, "Галъп Интернешънъл Болкан" ЕАД, "Институт за социални изследвания и маркетинг - МБМД", "АФИС" ООД, "Екзакта Рисърч Груп" ЕООД, "Сова 5" и "Маркет Линкс".

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?