Денев: Манипулацията срещу мен е грозна атака срещу СДС

Не съм член на Консултативния, Обществения, Художествения или какъвто и да е съвет на Балкан Българска телевизия. Който съвет, впрочем, доколкото чух, още не съществува.

Бях поканен да участвам в един проект. Запознах се с други поканени - хора талантливи, авторитетни и уважавани.

Отказах участие, защото си давам сметка, че политическият ангажимент със СДС, който за мен е въпрос и на морален избор, налага компромис с професионални интереси и амбиции.

Всички други твърдения не са истина.

Не съм търсил санкция на партията, защото нямах намерение да участвам. Отсъствието на намерение изключва възможността за политическа спекулация. Затова информирах колегите в СДС за случващото се, вместо да съгласувам с тях.

За мен изборът антикомунист/комунист не съществува. Зад гърба ми е видим целият ми живот, животът на близките ми. Тези неща не се доказват с памфлети, а с живот.

Недобре известни подробности: Преди две години като директор на БТА осъдих Висшия съвет на БСП, с председател Първанов за дългове. Сега, като вече бивш директор на БТА, съдя председателя на БСП Станишев за изречени грозни неистини по мой адрес. Как ме виждат някои като прикрит комунист?

Известна ми е позицията на СДС спрямо собственика на въпросната телевизия. Уважавам тази позиция. И не очаквах да стана обект на атака чрез толкова елементарна манипулация. Не съществува такъв избор: СДС - Манджуков, СДС - CNN, СДС - Ал Джазира...

Една интрига, в която фактите и думите ми се изопачават и манипулират, по странно агресивен начин се използва за грозна атака срещу ръководството на СДС.

Появява се морален съдник, който раздава присъди на едро. Като че ли отдавна е чакал удобен случай. Това принос към идеите, позициите и бъдещето на СДС ли е?

И още нещо. Ще продължавам да твърдя, че СДС трябва да има активна медийна политика и ще работя за присъствие на СДС във всички медии с идеите и посланията си.

За мен медиите биват професионални и непрофесионални. А не сини, червени и жълти, черни и бели Ще продължа да отстоявам това убеждение, доказано с дългогодишен опит.

Панайот ДЕНЕВ

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?