Денис Родман на второ приятелско посещение в Пхенян

Ексцентричната бивша баскетболна звезда Денис Родман замина във вторник за Пхенян на петдневно посещение, съобщи Ройтерс. Това ще е второто му посещение за тази година. Той обаче заяви, че няма планове да преговаря за освобождаването на държания в севернокорейски затвор американски мисионер Кенет Бе.

Имаше слухове, че Родман, който през март се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, ще осигури пускането на свобода на Бе, който бе осъден на 15 години затвор за опит за сваляне на севернокорейското правителство.

"Няма да ходя в Северна Корея, за да обсъждам освобождаването на Кенет Бе", каза Родман за Ройтерс. "Просто отивам там за нов тур баскетболна дипломация". Ким е фен на баскетбола и изглежда се разбираха добре с Родман при предишното посещение, отбелязва Ройтерс.

Двамата бяха снимани как се смеят, ядейки и пиейки заедно и гледайки баскетболен мач на звездите. Това пътуване на Родман се спонсорира от ирландската букмейкърска компания "Пади пауър", посочва Ройтерс.

"Просто се опитвам да отида там, за да се срещна с моя приятел Ким, маршала", каза Родман. "Опитвал се да стартира баскетболна лига там, нещо от сорта", допълни той.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?