Денис Родман на второ приятелско посещение в Пхенян

Ексцентричната бивша баскетболна звезда Денис Родман замина във вторник за Пхенян на петдневно посещение, съобщи Ройтерс. Това ще е второто му посещение за тази година. Той обаче заяви, че няма планове да преговаря за освобождаването на държания в севернокорейски затвор американски мисионер Кенет Бе.

Имаше слухове, че Родман, който през март се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, ще осигури пускането на свобода на Бе, който бе осъден на 15 години затвор за опит за сваляне на севернокорейското правителство.

"Няма да ходя в Северна Корея, за да обсъждам освобождаването на Кенет Бе", каза Родман за Ройтерс. "Просто отивам там за нов тур баскетболна дипломация". Ким е фен на баскетбола и изглежда се разбираха добре с Родман при предишното посещение, отбелязва Ройтерс.

Двамата бяха снимани как се смеят, ядейки и пиейки заедно и гледайки баскетболен мач на звездите. Това пътуване на Родман се спонсорира от ирландската букмейкърска компания "Пади пауър", посочва Ройтерс.

"Просто се опитвам да отида там, за да се срещна с моя приятел Ким, маршала", каза Родман. "Опитвал се да стартира баскетболна лига там, нещо от сорта", допълни той.

Споделяне
Още по темата
Още от Свят

Защо името на премиера се свързва с аферата с къщата в Барселона?