Деница Златева: БСП има шанс за 7 евродепутати

И един глас над ГЕРБ е победа за БСП, каза зам.-председателят на социалистите

Деница Златева: БСП има шанс за 7 евродепутати

БСП има реален шанс за 7 евродепутатски места. Това каза заместник-председателят на партията Деница Златева пред бТВ. И един глас над ГЕРБ е победа за нас,посочи тя.

Златева предполага, че след европейските избори БСП ще се върне в парламента.

По повод последните социологически проучвания, които показват минимална преднина на БСП пред ГЕРБ, Златева коментира, че макар и с малки темпове, БСП се утвърждава като алтернатива на това управление.  

Последните факти и разкрития показаха, че корупцията и ГЕРБ вървят ръка за ръка и са се сраснали, каза Златева.

Тя заяви, че не се чувства изпаднала след пренареждането на евролистата на БСП. Зам.-председателят на партията беше втора в листата предложена от лидера Корнелия Нинова, но отиде на седмомясто след гласуването от Изпълкома на БСП.

"Няма значение дали си на втора или на седма позиция. Целта ни е победа на тези избори. Ние се борим поне за 7 евродепутатски места, така че съм сигурна, че имаме какво да свършим в ЕП", каза Златева.

"Не бих казала, че не ме харесват в партията, аз съм трета по номинации от партийните организации. Ние сме изключително демократична партия, имаме таен вот", мотивира се тя. 

По думите ѝ Корнелия Нинова би била бламирана, ако нейната листа беше отхвърлена.

"Листата не е отхвърлена, а пренаредена. Разликата са само двама души – Сергей Станишев и Валери Жаблянов", посочи Деница Златева.  

Според нея Иво Христов е попадение в евролистата на БСП.

Споделяне

Още от България