Денс битки събират майстори на фънка, брейка и хип-хопа в София

Денс битки събират майстори на фънка, брейка и хип-хопа в София

Най-добрите танцьори на България се включват в денс битки по фънк, брейк и хип-хоп, които ще се развихрят между 9 и 11 септември в зала "Арена Армеец София", съобщиха организаторите на феста "Денс Еволюшън" (Dance Evolution), който ще се състои в рамките на повеждащия се за първи път фестивал за електронни и традиционни спортове "Гейм Еволюшън 2016" (Game Evolution), провеждащ се с подкрепата на община София и Фондация "София – Европейска столица на спорта“.

На сцената на "Арена Армеец" ще се качат 24-ма танцьори от осем отбора, които ще влязат в директни битки 3:3 с колаборации между трите стила в един тим. Екипът, който покаже най-завидни танцувални умения пред многохилядната публика, ще има възможност да грабне първата награда от 1 200 лв., а за останалите състезатели са предвидени много предметни награди.

"Сигурни сме, че Dance Evolution ще плени сърцата, умовете и въображението на всички хип-хоп фенове, както и на останалите посетители, защото битките няма да имат равни на себе си, като същевременно ще докажат, че взаимното уважение и разбирателство между различните музикални култури са напълно възможни“, коментира Димитър Александров, организатор на феста.

Като цяло "Гейм Еволюшън" ще покаже не само майсторски танци и страхотна музика, но и ще предложи богата програма от активности за всички възрасти, в т.ч. турнири по едни от най-хитовите компютърни игри (CS:GO, League of Legends, Overwatch, Hearthstone, WarCraft 3, FIFA), спортно шоу и състезания по уличен баскетбол, екстремни спортове, американски футбол и други, косплей конкурс, очила за виртуална реалност от последен клас и специално обособена състезателна зона.

Организаторите са подготвили и експлозивна церемония по откриването на събитието с внушителна триметрова изненада, както и томболи и игри с предметни награди в рамките на целия фестивал.

Билетите за първото издание на Game Evolution могат да бъдат закупени от eventim.bg, както и на място по време на събитието. Входът за деца до 6 години е свободен, а пенсионерите и хората с увреждания ще се възползват от 50% намаления, посочват организаторите.

Споделяне

Още от Общество

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?