"Депеш мод" се завърна с "мрачен" албум, посветен на Сирия

"Депеш мод" се завърна с "мрачен" албум, посветен на Сирия

Британската ню уейв група "Депеш мод" (Depeche Mode) се завърна в света на музиката, представяйки в петък вечерта в Берлин своя 14-ти студиен албум Spirit, който бандата определя като "мрачен".

Конфликтът в Сирия и породеният от него национализъм в Европа са вдъхновили музикантите за новите песни.

"Мисля, че това е доста мрачен албум, той не разглежда особено любезно човечността, но наричайки го "Дух" може би ще помогне да ни върне на правия път", каза китаристът и пианист на групата Мартин Гор в интервю за Ройтерс.

"Знаехме, че е малко опасно да създадем албум, който може да се приеме като политически, но усещахме, че това е необходимо в тези времена", каза още Гор.

Първия сингъл от албума "Where's the Revolution?" ("Къде е революцията") бе разпространен в началото на февруари и е вдъхновен още през 2015 г.

"Светът никога не е бил толкова лош, колкото е днес, и много неща се случват в момента, едно от които за мен е Сирия. Може дори ще стане по-зле.", смята музикантът.

"Национализмът отново е популярен... Спомнете си, последния път, когато наблюдавахме национализъм, беше преди Втората световна война, има потенциал да се случат наистина лоши неща", казва другият пианист Андрю Флечър и добавя, че за групата не е типично да прави политически изявления.

След пускането на албума на пазара групата тръгва на европейски турне The Global Spirit Tour 2017. Стартът му е на 5 май в шведската столица Стокхолм и завършва на 23 юли в румънския град Клуж.

Споделяне

Още от Общество