Депортирането на хора от Германия за Афганистан остава ограничено

Депортирането на хора от Германия за Афганистан остава ограничено

Германското правителство засега запазва политиката, ограничаваща броя на депортациите за Афганистан, тъй като многократните нападения и засилващата се бунтовническа дейност продължават да дестабилизират ситуацията със сигурността в азиатската страна, предаде ДПА.

Говорител на германското външно министерство каза, че властите продължават да връщат афганистански граждани, извършили престъпление или смятани за възможна терористична заплаха, както и хора, които "упорито отказват да сътрудничат за проверка на самоличността".

Другите депортации на афганистански мигранти са спрени след бомбения атентат в дипломатическия квартал в Кабул през май, при който загинаха около 150 човека и тежко пострада германското посолство.

Според предварителен доклад, оценяващ ситуацията със сигурността в Афганистан, временното спиране на повечето депортации е правилното решение, каза говорителят.

Опозиционни партии и правозащитни организации в Германия критикуват депортирането на хора за Афганистан, като настояват, че голяма част от азиатската страна не е безопасна за връщане.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?