Депутат дари четирима кандидат-президенти със символични подаръци

Независимият депутат Мария Капон, заместник-председател на Демократическата партия, е изпратила на кандидат-президентите Волен Сидеров, Георги Марков, Георги Първанов и Петър Берон еднакви пакети с приложени писма и с части от експонати от изложбата "Кариес" на проф. Божидар Бончев, съобщи в парламента в четвъртък самата Капон. 

Във всеки пакет има голям порцеланов зъб с кариес, част от изложбата, и следи от "сладките неща", които “примамват и усмихнато рушат емайла на душата ни”. Изложбата в края на септември на галерия "Сариев", която включваше петдесетина такива зъба, беше насочена към личната духовна хигиена.

“Надявам се да погледнете подаръка с мъдростта на времето, в което живеем”, пише Капон до четиримата кандидат-президенти. “Изкуството има силата да казва това, което всекидневието затиска под тежестта на дребното”, добавя тя.

По думите ѝ, преди 16 години българите са гласували с краката си, бягайки от страната, след това с ръцете си - търсейки работа, а днес гласуват със стиснати зъби, защото няма кой да чуе гласа им.

Споделяне

Още от Избори 2006

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?