Депутат от "Атака" дезертира към Бареков

Димитър Аврамов

Дни преди разпускането на Народното събрание, депутатът от "Атака" Димитър Аврамов напуска парламентарната си група и се присъединява към "България без цензура" (ББЦ). Това съобщи лидерът на ББЦ във вторник и уточни, че ще предложи на националиста да води листата на партията в Разград за предсрочните парламентарни избори.

 

Аврамов мотивира решението си с това, че не можел да подкрепя методи на политика, които девалвирали българската национална кауза. Националната идея не може да бъде заложник на нечии често променяни настроения, на немотивирани и погрешни ходове, на лични интереси, каза той. По думите му "Атака" не е в състояние да защити онова, в името на което е дошла на политическата сцена.

 

Аврамов заяви, че се присъединява към ББЦ, защото само тя можела да се противопостави на коалицията ГЕРБ – ДПС.

 

Малко след като Аврамов съобщи за новата си политическа принадлежност, чантата му с личните документи изчезна от стаята на ПГ на "Атака". Бареков каза, че се обадили на Аврамов и му казали да отиде в партийната телевизия на атакистите "Алфа“ да си получи чантата. Според лидера на ББЦ чантата е била отнесена от депутата на "Атака" Димитър Димов.

 

Самият Димитър Аврамов пък се "укри" в стаята на независимите депутати, където се помещават останалите барекови народни представители, за да не даде интервю на телевизия "Алфа".


Николай Бареков, който се появи в кулоарите на НС във вторник следобед, преди насроченото извънредно заседание на депутатите, съобщи, че ББЦ не подкрепя актуализацията на бюджета. Според него ГЕРБ и ДПС искали да налеят огромен ресурс в служебното правителство, с който да бъдат купени изборите. Той се закани, че ако актуализацията на бюджета бъде приета, ще отнесе въпроса в Европейския парламент.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?