Депутат от БСП: Борисов стои зад ”Инерком”

Стоян Мирчев, сн. Дарик радио

Бойко Борисов стои зад "Инерком", заяви депутатът от БСП Стоян Мирчев в коментар на сделката за продажбата на ЧЕЗ.

"Финансовите потоци, които стоят зад Гинка Върбакова, са неясни. Тоест, те не са неясни капитали - сянката на г-н Борисов, която дори вече не е сянка и се вижда цялото му тяло", заяви Мирчев в събота пред Дарик радио.

Той припомни, че през 2009 г. Борисов е сложил в надзора на ЧЕЗ "негов близък приятел от предишния му бизнес в силовите групировки".

"Той беше изгонен през 2013 г. и тогава прокуратурата повдигна дело, че от ЧЕЗ от обществени поръчки са източени 800 млн., което със сигурност е оказало влияние и върху сметките, заради които станаха после протестите. В един момент обаче прокуратурата запуши тази сделка, тя остана в миналото и хората я забравиха. Жената на този човек, който нищо не разбира от енергетика, беше сложен в надзора на ЧЕЗ, сега можем да я свържем в добри отношения с Гинка Върбакова", заяви Мирчев.

От България си тръгват инвеститори, които твърдят, че си тръгват заради правителството, посочи още той.

Той коментира още, че е необходимо да има повече участие на държавата в определени сектори на икономиката.

Според него държавата трябва да изкупи активите на ЧЕЗ и да управлява това електроразпределително дружество. От думите на Мирчев стана ясно, че БСП е против държавата да участва като съсобственик в сделката за ЧЕЗ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?