Депутат от БСП и горски шеф окомплектоваха зам.-министрите на земеделието

Димитър Греков представи заместниците си Валентина Маринова (вляво), Бюрхан Абазов (вдясно) и Явор Гечев, сн. БГНЕС

С назначаването за зам.-министри на земеделието на депутата от “Коалиция за България“ Явор Гечев и доскорошният шеф на Изпълнителната агенция по горите Валентина Маринова в понеделник бе окомплектован пълният екип от заместници на агроминистъра Димитър Греков, в който досега влизаше само представителят на ДПС Бюрхан Абазов.

 

Имаме пълен състав, с който можем да работим, представи новите попълнения Греков.

 

Името на 35-годишния Явор Гечев, който сега направи дебют в парламента, се спряга от самото начало за заместник на Греков. Завършил е Аграрния университет в Пловдив със специалност “Растителна защита”. Специализирал е политически мениджмънт в института за социална интеграция и в НБУ. Първите осем години от професионалната му биография са на земеделски производител. В периода 2008-2010 заема различни длъжности в ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, след което се връща в частния сектор и се занимава с производство и търговия със селскостопански продукти.

 

43-годишната Валентина Маринова е магистър е по горско стопанство от Лесотехническия университет в София и е специализирала международни отношения и международен бизнес във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Работила е като помощник лесничей и лесничей в горските стопанства в Твърдица и Котел, а от 1999 г. поема ръководството на дейността в Котел. От януари 2006 г. е главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.

 

В скоро време ще бъде обявено кой от тях с какъв ресор ще се занимава, каза още Греков. По думите му Валентина Маринова разбира от гори и вероятно ще отговаря за тях. Явор Гечев ще се заеме с Държавен фонд "Земеделие", а Бюрхан Абазов разбирал от всички ресори.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?