Депутат от ДПС: "Ако вляза в затвора, ще прочета някоя книга. Няма лошо"

Депутат от ДПС: "Ако вляза в затвора, ще прочета някоя книга. Няма лошо"

“Ако съм виновен, ще си изтърпя наказанието... Ако трябва ще полежа. Няма нищо лошо в това. Ще прочета някоя друга книга. Обичам да чета". С тези думи депутатът от ДПС Илия Илиев обясни, че делото срещу него не го притеснява. Той декларира още, че се отказа от имунитета си и обмисля да напусне парламента.

Поводът разследване, което го уличава в източването на над 3 млн. лева от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) между 2007 и 2009 г.

В сряда сутринта Илиев коментира пред журналисти, че не се притеснява от делото, но не било приятно за семейството му.

"Самото медийно популяризиране на този въпрос дава едно притеснение в личен план на семейството ми най-вече. В крайна сметка всеки човек нещо трябва да работи и да си храни семейството си. Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си. Депутатът съм от една година и преди това съм се занимавал с нещо, това е нормално", коментира той.

Преди да стане депутатът от ДПС той бе общински съветник в София от ГЕРБ.

Попитан дали обмисля да напусне парламента, Илиев посочи, че ще го направи. "Както виждате много неща не зависят от нас. Нещата се решават основно от управляващите и не мисля, че присъствието ми дава кой знае какво значение. Няма да позволя да бъда мишена на когото и да било", каза Илиев.

Той призова прокуратурата и съдът да си свършат работата, но обясни, че се чувства обиден.

"Изведнъж, когато станах депутат се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно когато съм станал народен представител се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8-10 години. Миналия път ми беше поискан имунитетът, затова, че покойният ми баща ми е подарил един мотор и една лека кола. Къде са били органите на реда тогава", възмути се той.

"Нали не очаквате, че преди съм си хранил семейството като съм бил овчар. Бил съм в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник. Ако съм бил, нямаше да съм тук", заяви още Илиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България