Депутат от ДПС чака SMS с инструкции за гласуване

Депутатът от ДПС бивш екоминистър Станислав Атанасов бе засечен да търси инструкции за гласуване при обсъждането на проект в парламентарна комисия. Фоторепортер на БГНЕС го засне как изпраща SMS до колегата си Ферихан Ахмедова със следния текст:"Фери, как гласуваме по Закона за тютюна на Министерски съвет".

Става дума за промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия. Текстовете са внесени от Лютви Местан и група народни представители и от Министерския съвет. Законопроектите са част от дневния ред на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

Ферихан Ахмедова е зам.-председател на парламентарната група на ДПС.

"Българските граждани винаги са се съмнявали в професионализма, компетентността и най-вече свободата в действията на българските депутати. Всеки един от нас е виждал в пленарна зала как съответната парламентарна група гласува съгласно вдигнатия маркер – нагоре или надолу – от ръководителя на групата. Днес фоторепортерът на БГНЕС документира, че дори в комисиите народните представители изпълняват политически решения при гласуването, а не вземат самостоятелно и професионално отношение към проблема или закона, които се обсъждат" отбелязва агенцията.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?